tisdag 28 mars 2023

Bygg en fondportfölj med SAVR - Enkelt och med rabatterade fondavgifter

bygg en fondportfölj, snabbt, enkelt och billigt på sparplattformen SAVR

Hos Savr skapar du enkelt en fondportfölj med billiga, rabatterade avgifter.

Är SAVR den billigaste investeringsplattformen att äga fonder på? Det kan jag inte svara på. Men Savr har i alla fall betydligt lägre avgifter på sitt fondutbud än många av konkurrententerna. Framför allt på de fonder som i normala fall har en hög avgift. 

Detta på grund av att de inte tar några kickbacks från fonderna utan ger dessa till de som äger fonderna (dig). Istället har plattformen en låg plattformsavgift. Detta resulterar ofta i att den totala avgiften för fonderna på plattformen är betydligt billigare än hos flera konkurrenter.


Billigt och enkelt fondsparande hos SAVR


Enkelt fondsparande

Om du endast vill ha ett enkelt sparande i fonder eller ett separat konto för dina fonder är det relativt nyetablerade bolaget SAVR ett utmärkt val. Det går i dagsläget inte att handla aktier hos Savr utan endast fonder. Savr planerar dock att lansera aktiehandel framöver. I augusti gav Savr följande uppdatering om lanseringen av aktiehandel: https://savr.com/sv/nyheter/spannande-framtid-fran-savr-teamet. Det finns över 1600 fonder att välja bland i deras utbud.

Vad är då fördelarna med att öppna ett konto och spara i fonder hos SAVR jämfört med andra banker?

Billigare fondavgifter

Till skillnad från de flesta andra banker erbjuder SAVR en rabatt på fondavgifterna. Du betalar alltså en lägre årskostnad för dina fonder. Istället tar Savr en årlig avgift för användandet av deras plattform på 0,09%.

Som exempel kan vi titta på en av mina fonder, AuAg Silver Bullet A. Hos Nordnet kostar fonden 1,43% i årlig avgift, hos Savr får du  cirka 43% rabatt på avgiften. Detta innebär att hos Savr är årsavgiften för denna fond endast 0,73% plus deras plattformsavgift på 0,09%, det vill säga en totalkostnad på 0,82% jämfört med 1,43% hos Nordnet och även Avanza. Det är av sådana här anledningar jag inte har hela portföljen hos en bank och därför inte kan redovisa någon exakt graf för hela portföljens utveckling i mina månadsrapporter.

Beroende på vilka fonder du köper kan du alltså få en lägre årsavgift än vad du hade fått hos de flesta andra banker. Vissa nischade och aktivt förvaltade fonder har oftast en högre årsavgift än de indexfonder jag tidigare skrivit om i bloggen. Med rabatterna Savr erbjuder kan du alltså spara in en hel del på årsavgifterna du annars skulle fått hos andra banker. Skapa ett konto och jämför själv vilka avgifter du skulle få på dina fonder hos Savr jämfört med din nuvarande bank.

Jag har gjort en större jämförelse bland fondavgifter på några populära plattformar varav Savr är en av dem, du kan läsa det här: Vem har lägst fondavgifter 2023 - Investeringsplattformar

Snabbt och smidigt att öppna konto

Det går snabbt och smidigt att öppna ett ISK-konto hos SAVR och komma igång med en enkel fondportfölj, givetvis är det gratis att öppna ett konto. Du kan sedan bläddra bland fonderna och se vad de erbjuder i ett väl utformat och enkelt format. 

Det går även att flytta sin nuvarande ISK-depå med fonder från en annan bank till SAVR om man vill. Det går inte att öppna en traditionell aktie- och fonddepå hos Savr, det går dock att flytta en aktie- och fonddepå från en annan bank till Savr.

Du kan också få hjälp med val av fonder som passar din investeringsprofil och starta ett automatiskt månadssparande.

Säkerheten är lika hög som hos andra banker. Bank-id login och reglerade av finansinspektionen, samma insättningsgaranti och investerarskydd.

Att öppna ett konto är gratis

Det är helt gratis att skapa ett konto hos SAVR och tar bara ett par minuter att komma igång. Det är värt att öppna ett konto och titta på deras fondutbud, de rabatter som erbjuds och jämföra avgifterna med din nuvarande bank. Det är viktigt att läsa på om de risker som finns med att investera i fonder. Som jag så många gånger tidigare nämnt så kan fonder både öka och minska i värde, i värsta fall kan allt förloras. Historisk avkastning ger ingen garanti för framtida avkastning.

https://savr.com/sv

*Notera att allt som skrivs på denna sida är mina personliga åsikter och uppfattningar, jag ger aldrig köp- eller säljrekommendationer på individuella aktier. Alla som investerar i finansiella produkter bör göra sin egen analys. Finansiella tillgångar kan både öka och minska i värde, historisk avkastning ger ingen garanti för framtida avkastning. Kort och gott, det är dina pengar och ditt ansvar att läsa på om riskerna när du investerar*


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg