tisdag 25 april 2023

Automatisk investeringstjänst för aktier - Med vissa valmöjligheter

Investeringstjänsten Sigmastocks gör det enkelt för dig som inte vill spendera någon tid på aktier, den investerar automatiskt åt dig och du har möjlighet att göra vissa val av vilken sorts aktier du vill äga

Idag skriver jag om investeringsplattformen Sigmastocks. Det är en automatisk investeringstjänst som endast investerar i aktier åt dig, inte fonder. 

Plattformen har sedan 2014 utmanat finansbranschens gamla strukturer genom att erbjuda ett enkelt och transparant sparande i aktier. Sparplattformen gör det enkelt för dig som vill investera i aktier men inte själv vill sätta dig in i eller spendera tid på aktiehandel. 

Att komma igång är enkelt och tar bara några minuter, sedan sköter sparandet sig själv: från köp till optimering av din portfölj.


Annons för Sigmastocks inehållande annonslänkar

Investera i aktier utan tidigare erfarenhet eller kunskap


Enkelt att investera utan tidigare kunskaper

Sigmastocks är en tjänst som enkelt sköter investeringarna åt dig. Att öppna ett konto är givetvis kostnadsfritt som hos alla de plattformar jag skriver om. Förvaltningsavgifter tillkommer endast när du väljer att investera med plattformen. Du för exempelvis över pengar som ett månadssparande eller när du själv behagar. Plattformen investerar sedan pengarna åt dig i aktier.

Du har vissa valmöjligheter

Hos Sigmastocks har du dessutom viss valmöjlighet, du kan göra vissa etiska och hållbara val samt välja tema och marknadsfokus för din portfölj. Se nedan bild.

Genom att kunna välja bort sektorer du inte vill ha i din portfölj får du ett skräddarsytt sparande. För bara du vet vad som är etiskt och hållbart för dig. Du ges inte alls samma valmöjligheter med  fonder. Du som är intresserad kan också välja att exempelvis fokusera mer på tillväxt- eller utdelningsbolag eller lägga större fokus på en viss marknad. Sigmastocks design gör det enkelt att följa din utveckling samt vilka aktier du har i portföljen.

Investeringsplattformens avgifter

Förvaltningsavgiften ligger på 0,35 - 0,47 % (av förvaltat kapital per år, inklusive moms). Det tillkommer också en transaktionsavgift på 0,22% vid varje köp och sälj för att täcka handelskostnader så som courtage, administrativa avgifter och eventuella växlingsavgifter. Från det att du startar ett sparande, tills att du når ditt sparmål och tar ut dina pengar är ett sparande hos Sigmastocks helt automatisera och digitalt. Vi kan jämföra denna förvaltningsavgift med indexfonden PLUS Småbolag Sverige som jag gillar där förvaltningsavgiften ligger på 0,4%. Givetvis finns det billigare indexfonder men också många fonder med betydligt högre avgifter än så här.


Hur fungerar Sigmastocks

Sigmastocks använder sig av matematik och ny teknik för att ge dig en så bra förvaltning som möjligt. Detta innebär att de varje dag skannar igenom ca 900 olika bolags årsredovisningar, kvartalsrapporter, aktiepriser med mera, för att sortera fram de bolag som enligt forskning har störst chans att ge dig överavkastning på sikt. Deras matematiska modeller är vältestade, uppmärksammade och prisade inom branschen. Det handlar inte om att hitta börsraketer, snarare om långsiktigt klok och riskspridd förvaltning.

Sigmastocks står under Finansinspektionens tillsyn. Både insättningsgarantin och investerarskyddet gäller.

Kika in på deras hemsida och se om plattformen passar dina investeringsbehov. Det är gratis att öppna ett isk-konto, eventuella avgifter tillkommer först när du väljer att utnyttja deras investeringstjänst. Läs alltid om de risker som finns associerade med investeringar och eventuella prisförändringar på företagets hemsida innan du börjar investera.

https://www.sigmastocks.com/

*Notera att allt som skrivs på denna sida är mina personliga åsikter och uppfattningar, jag ger aldrig köp- eller säljrekommendationer på individuella aktier. Alla som investerar i finansiella produkter bör göra sin egen analys. Finansiella tillgångar kan både öka och minska i värde, historisk avkastning ger ingen garanti för framtida avkastning. Kort och gott, det är dina pengar och ditt ansvar att läsa på om riskerna när du investerar*


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg