lördag 28 oktober 2023

Minska utgifterna och spara pengar på mobilabonnemanget - Alternativa mobiloperatörer och varumärken

minska utgifterna för mobilabonnemanget och spara pengar. Sänk din kostnad enkelt utan att offra nätkvalitet eller mängden mobildata.
Inflationen är fortsatt relativt hög, allt tycks bli dyrare och en större del av våra inkomster går åt till räntebetalningar på lånen. Det är i högsta grad läge att se över möjligheterna att sänka sina månatliga utgifter. 

I dagens samhälle har i princip alla ett mobiltelefonabonnemang. Det finns ofta möjlighet att minska sina utgifter och spara pengar genom att byta från någon av de traditionella operatörerna och välja ett mindre känt varumärke. Mobilabonnemangen kan ju trots allt vara en relativt stor utgift, speciellt om man är många i hushållet. 

I detta inlägg skriver jag om några av de utmanande mobiloperatörerna och alternativa varumärken som ägs av de traditionella mobiloperatörerna. Det går ofta att minska mobilabonnemangskostnader utan att offra mobilnätstäckning eller datamängd. Jag inkluderar dessutom min tipslänk som ger dig ytterligare 10 kronor rabatt i månaden om du tecknar ett mobilabonnemang hos Vimla.

Innehåller annonslänkar till  Fello

Mobilabonnemang kan vara onödigt dyra - Betala inte mer än nödvändigt

Att byta mobilabonnemang kan vara ett enkelt sätt att spara pengar varje månad och det behöver inte betyda att du måste kompromissa med kvaliteten på din tjänst. Mitt byte från Telenor till Vimla resulterade i mer än en halvering av min månadskostnad, samtidigt som jag fortfarande använder samma mobilnät och har lika mycket surf som tidigare.

Spara pengar genom att byta mobiloperatör

Det finns idag en rad mer eller mindre kända varumärken som erbjuder mobilabonnemang. Vissa av dessa ägs dessutom av de stora och välkända företagen, Telia, Tele2 och Telenor för att nämna några. Detta innebär att du kan använda samma nät som du gjort tidigare fast med ett annat varumärke och oftast till lägre priser.

Många operatörer erbjuder idag förvisso så kallade familjeabonnemang vilka kan ge ett hushåll ganska schyssta priser, men det passar inte alla.

Därför valde jag Vimla

Vimla är en del av Telenor där jag tidigare haft mitt abonnemang, således får jag samma nätverkskvalitet som tidigare. Telenors nät ger bäst täckning i de områden jag oftast befinner mig på så av denna anledning föll valet på Vimla. Jag får samma mängd data och allt annat är sig likt med mitt tidigare abonnemang, den stora skillnaden är kostnaden. Jag sparar cirka 50% i månaden med mitt byte till operatören Vimla. Det var inte heller något problem att flytta mobilnumret, för det ville jag gärna behålla. 

Tänk på att kolla med din nuvarande operatör om du har någon bindningstid eller uppsägningstid innan du genomför ett byte, normal uppsägningstid brukar vara en månad medans bindningstiden beror på vad du har för abonnemang.

Det negativa jag kommer på är att man inte kan betala med E-faktura hos Vimla, i alla fall inte i dagsläget. Fakturan kan du dock få på e-mail utan någon fakturakostnad. Det går också att betala med autogiro och betalkort om man föredrar det. Självklart har Vimla också en app där du smidigt och enkelt kan sköta det mesta vad det gäller ditt abonnemang.

Det finns mycket annat att gilla hos vimla, bland annat deras "fulstilta" nedan.

Vimlas fulstilta

Vimla erbjuder bra priser på sina abonnemang

Personligen behöver jag inte speciellt stor surfmängd då jag oftast använder wifi-anslutning. Många har idag wifi i sina hem och det finns även på många arbetsplatser. Detta gör att jag kommer undan med mindre och billigare abonnemang.

Är du dessutom student, barn eller över 55 kan det finnas ytterligare förmånliga abonnemang. Vimlas priser och olika erbjudanden varierar, just nu kör de kampanjerna enligt bilden nedan. Priserna är angivna i summor om du tecknar ett abonnemang via min tipslänk, det innebär att både du och jag får 10 kronors rabatt per månad på våra abonnemang: https://vimla.se/

Vimlas priser med tipsrabatt

Tipsrabatter

Genom att teckna ett abonnemang med min tipslänk som jag använder i detta inlägg får alltså både du och jag 10 kronor rabatt på våra mobilabonnemang hos Vimla och det gäller så länge vi båda två har aktiva abonnemang.

https://vimla.se/

Operatörer på andra nät

Föredrar du Tres mobilnät: Kan Hallon vara ett alternativ för dig. Hallon ägs nämligen av Tre och använder samma mobilnät.

Eller om vill du ha Telias mobilnät: Fello blev en del av Telia år 2020 och använder Telias mobilnät. Varumärket har ofta lägre priser än om du tecknar ett abonnemang genom Telia. 

https://www.fello.se

mobiloperatören Fello


Vill du ha Tele2s mobilnät: Tellus mobil ägs inte av någon av de stora operatörerna men hyr in sig på Tele2s nät och du får således deras täckning. Jämför Tellus priser med ett abonnemang hos Tele2 och se om du kan sänka dina utgifter genom att använda denna operatör.

Att byta mobilabonnemang kan vara ett smart ekonomiskt drag

Det minskar inte bara dina kostnader utan öppnar också dörren till ekonomiskt välmående och kanske en känsla av större frihet. Gör lite forskning, jämför alternativ och se hur du kan dra nytta av det mobila landskapets förändringar. Din plånbok kommer att tacka dig.

*Notera att allt som skrivs på denna sida är mina personliga åsikter och uppfattningar, jag ger aldrig köp- eller säljrekommendationer på individuella aktier. Alla som investerar i finansiella produkter bör göra sin egen analys. Finansiella tillgångar kan både öka och minska i värde, historisk avkastning ger ingen garanti för framtida avkastning. Kort och gott, det är dina pengar och ditt ansvar att läsa på om riskerna när du investerar*

4 kommentarer:

 1. Hmm det är en riktig djungel detta för mig tycker jag. men ditt inlägg hjälpte lite...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är inte alltid så lätt att begripa. Har du något specifikt du undrar över får du gärna fråga, inte för att jag sitter på alla svaren men har i alla fall själv precis bytt operatör så lite koll på läget över hur det funkar har jag.

   Radera
 2. Jag bytte ifrån 3 till Vimla och jag är riktigt irriterad över att jag inte gjorde detta tidigare ! Nu sparar jag många hundralappar och det är ungefär samma abonnemang som jag hade tidigare. Otroligt hur mycket pengar som jag slängt ut i onödan när man tänker på det! Grym artikel och många som läser den lär garanterat se över sitt nuvarande abonnemang:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara instämma, har också suttit på onödigt dyra abonnemang i många år. Tack för de vänliga orden 👍

   Radera

Populära inlägg