onsdag 13 september 2023

Tjäna pengar på din webbplats eller blogg med affiliate-marketing via Addrevenue - Öka inkomsterna

Tjäna pengar på din webbplats eller blogg genom affiliate-marketing med Addrevenue
Idag skriver jag om hur du med en webbplats eller blogg kan tjäna pengar på din hobby eller ditt intresse genom affiliate marketing. 

För att få privatekonomin att gå runt kan det ibland krävas mer än att minska sina kostnader och utgifter, något jag ofta skriver om. Jag syftar såklart på inkomstsidan som har en stor betydelse för vår ekonomi.

Om du inte redan har hört talas om affiliate-marknadsföring, oroa dig inte. Jag kommer att förklara vad det är och hur du kan använda affiliate-nätverket Addrevenue för att kunna få intäkter på din webbplats eller blogg. Ett affiliate-nätverk jag själv är ansluten till och rekommenderar.

Mitt mål är att kunna leva på passiva inkomster genom aktieutdelningar och samtidigt kunna tjäna lite pengar på diverse hobbyprojekt. I dagens digitala era är det enklare än någonsin att tjäna några extra slantar på sin webbplats eller blogg genom att utnyttja affiliate marketing.

Annons för Addrevenue innehållande annonslänkar*

Tjäna pengar på din blogg eller webplats med affiliate marketing via Addrevenue

Jag har tidigare skrivit om affiliate marketing bolaget Adrecord som precis som Adrevenue är en seriös aktör inom affiliate marketing-världen. Jag är ansluten till båda dessa aktörer och rekommenderar båda två. 

Jag är öppen med att jag själv använder affiliate-nätverk, vilket jag tycker man bör vara. I mina månadssammanfattningar kan du följa hur mycket jag tjänar genom affiliate-annonser, reklam och övriga passiva intäkter. Det är inga stora summor då huvudsyftet för mig inte är att tjäna pengar på mitt bloggande. Jag bloggar för att jag tycker om att skriva, dela med mig av information och inspiration inom ekonomi, finans samt livet i sin helhet. Eventuella intäkter ser jag som en bonus, med dessa kan jag finansiera bloggens kostnader som uppstår för domän, diverse hjälpmedel och funktioner.

Vad är affiliate marketing och hur tjänar man pengar på detta

Affiliate marketing är en marknadsföringsstrategi där en affiliate, till exempel en bloggare eller webbplatsägare, får betalt för att marknadsföra en produkt eller tjänst från en annonsör. Affiliaten får vanligtvis betalt en provision när någon gör ett köp via deras länk.

Exempelvis kanske du skriver om hälsa och skönhet, recenserar produkter eller provar kläder. Är du då ansluten till en affiliate-annonsör för denna typ av produkter kan du inkludera de relevanta länkarna till bolagets produkter på din blogg. Du kan då få en del av den eventuella försäljningen som tack för att du har förmedlat affären. Det är en vinn-vinn-situation för både dig och företaget du samarbetar med eftersom bolaget endast behöver betala för annonsering som faktiskt ger dem resultat. Dina läsare upptäcker bolag och produkter de kanske är i behov av eller vill ha. Dessutom kan du få diverse rabatter och specialerbjudanden att dela med dig av till dina läsare.

Vad är skillnaden mellan de olika affiliate marketing-nätverken

Skillnaden mellan de olika affiliate marketing-nätverken är ofta deras utbud. Det vill säga vilka företag de har anslutna till sig. Det kan också skilja sig i hur mycket de betalar i provision och hur provisionen betalas ut.

Kan man utnyttja flera affiliate marketing-nätverk

Ja, du kan ansluta dig till flera olika. Eftersom de olika affiliate-nätverken ofta skiljer sig åt när det gäller vilka företag de har samarbeten med kan det vara lämpligt att gå med i flera olika nätverk för att utnyttja ett större utbud.

Kostar det något att gå med i dessa nätverk

De flesta affiliate marketing-nätverk är helt gratis att ansluta sig till, med vissa undantag. Både Adrecord och Addrevenue är helt gratis att ansluta sig till.

Hur fungerar det

När du väl anslutit till ett affiliate-nätverk och du har fått din hemsida eller blogg godkänd kan du börja ansöka om affiliate samarbeten med de olika företagen som finns i deras utbud. Kom ihåg att du oftast bara blir godkänd om du har en blogg eller sida som skriver om relevanta produkter och tjänster som bolagen du ansöker till erbjuder. Din blogg eller hemsida bör också vara seriös och innehålla välskriven, ärlig och informativ text.

Det är också viktigt att förhålla sig till marknadsföringslagar genom att reklam-märka inlägg som innehåller affiliate-länkar samt följa annonsörernas regler för hur deras länkar får användas och hur du får eller inte får beskriva samarbetet med dessa.

Varför Addrevenue

Addrevenue.io är ett framstående affiliate-nätverk som erbjuder enkla verktyg och många fördelar för dig som affiliate-marknadsförare. Här är några anledningar till varför jag tycker du bör överväga att använda  Addrevenue:

  • Bred produktportfölj: Addrevenue.io samarbetar med ett stort antal företag i olika branscher, vilket ger dig möjlighet att välja produkter som passar din målgrupp och ditt innehåll bäst.
  • Pålitlig spårning: Nätverket erbjuder avancerade spårningsverktyg för att säkerställa korrekt och exakt spårning av dina försäljningar, så att du kan ha full insyn i dina intäkter.
  • Tidsbesparande: Addrevenue.io erbjuder automatiserade processer för rapportering och utbetalningar, vilket sparar tid och gör det enklare för dig att hantera din affiliate-marknadsföring.

Dessutom tycker jag att deras deras kundtjänst är mycket bra, de svarar oftast på mail redan samma dag och är väldigt hjälpsamma. Deras hemsidan och kontrollpanel är enligt mig överlägsen många andra affiliate marketing-bolag jag testat. Den är enkel men samtidigt väldigt detaljerad och har alla de nödvändiga funktionerna. Den ger dig trots enkelheten en väldigt bra överblick av hur dina affiliate-annonser presterar. Den fungerar även väldigt bra på mobila enheter vilket jag tycker en del andra affiliate marketing-bolags hemsidor kan ha lite problem med.

Anslut som affiliate hos Addrevenue och börja tjäna pengar på ditt bloggande eller din webplats

Så här kommer du igång med Addrevenue och tips på hur du lyckas med affiliate-marketing

  • Registrera dig: Besök deras webbplats: https://addrevenue.io/ och registrera dig som en affiliate-marknadsförare. Det är enkelt och tar bara några minuter. Sedan väntar du bara på att din sida ska kontrolleras och godkännas.
  • Välj produkter: När du väl blivit godkänd kan du utforska deras produktkatalog och ansöka till företag vars produkter du tror att din publik skulle vara intresserad av.
  • Skapa kvalitativt innehåll: Skriv engagerande blogginlägg, recensioner eller gör videor som inkluderar dina affiliate-länkar. Se till att erbjuda ärliga och värdefulla rekommendationer till dina läsare samt att reklammärka inläggen på ett korrekt sätt.
  • Marknadsför ditt innehåll: Dela dina inlägg och videor på sociala medier, i nyhetsbrev eller andra relevanta kanaler för att nå ut till en bred publik. SEO (Search engine optimization) är en annan viktig aspekt att tänka på för dig som bloggare och det finns mycket att lära sig om detta. Jag håller själv på att lära mig mer om SEO. Någon gång framöver kanske jag skriver ett inlägg med mina tips på hur du kan optimera din SEO för din webbplats eller blogg.
  • Följ upp och optimera: Håll ett öga på dina resultat och analysera vad som fungerar bäst för att förbättra din strategi över tiden.

Avslutningsvis

Affiliate-marketing kan vara ett bra sätt att tjäna lite extra pengar om du har en blogg, webbplats eller en stor följarkrets på sociala medier. Genom att använda Addrevenue.io som ditt affiliate-nätverk kan du dra nytta av deras många fördelar och skapa en lönsam inkomstkälla. Lycka till!

*Notera att allt som skrivs på denna sida är mina personliga åsikter och uppfattningar, jag ger aldrig köp- eller säljrekommendationer på individuella aktier. Alla som investerar i finansiella produkter bör göra sin egen analys. Finansiella tillgångar kan både öka och minska i värde, historisk avkastning ger ingen garanti för framtida avkastning. Kort och gott, det är dina pengar och ditt ansvar att läsa på om riskerna när du investerar*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg