söndag 5 mars 2023

Passiv inkomst - Affiliate-nätverk och reklam

Passaiv inkomst via affiliateprogram och reklam med AdrecordIdag skriver jag ett litet inlägg som handlar om affiliate-marknadsföring och hur du kan använda detta för att skapa dig en inkomstkälla. 

Anledningen till detta inlägg är att jag själv tidigare i veckan blev godkänd till ett affiliate-nätverk och jag tycker man ska vara öppen med att man använder det.

Vad är då affiliate marketing, hur fungerar det och varför använder jag det? Hur kan du tjäna en passiv inkomst genom att använda affiliate-nätverk och reklam?

Detta och mer tar jag upp i dagens inlägg.

Innehåller annonslänkar till Adrecord*

Passiv inkomst genom affiliate-nätverk och reklam


Vad innebär affiliate

Som affiliate kan man tjäna en viss summa om besökarna på din sida använder dina länkar för att komma till något företags hemsida och sedan registrerar sig eller kanske köper någon produkt. Företaget vet alltså hur kunden tog sig till deras hemsida genom att affiliate-länken har en viss kod i sig. Denna kod är kopplad till personen som la upp länken. Företaget betalar sedan ut en viss summa till personen vars länk ledde till exempelvis en försäljning hos företaget. Som affiliate får man alltså betalt för att leda potentiella kunder till företag, om det leder till någon registrering, köp eller liknande.

Affiliateprogram

Affiliateprogram är väldigt vanligt på internet idag, dels finns det bloggare och influencers som helt livnär sig på just sådant. Skriver om produkter och länkar till företagen som säljer dessa. Detta får de sedan ersättning för. Men det är mycket vanligt förekommande med affiliate-länkar som inte alltid är så uppenbara. Hos de seriösa affiliate-nätverken krävs det bland annat att man tydligt märker upp att det handlar om affiliate-länkar, en form av reklam. Som ni ser i mitt inlägg har jag skrivit detta uppe till höger överst på blogginlägget.

Själv säljer jag varken produkter, kurser, medlemskap eller andra tjänster. Personligen ser jag affiliate-länkar som ett sätt att potentiellt kunna täcka upp utgifter som uppkommer för driften av en hemsida och blogg. 

Kanske rent av kunna förbättra innehåll och tjänster för mina besökare. Jag skriver om och rekommenderar de bolag och tjänster jag tycker är bra ändå, vare sig jag får någon ersättning för det eller ej. 

Ingenting kommer att förändras i mitt blogginnehåll bara för att jag är med i ett affiliate-nätverk. Jag kommer fortsätta skriva om finans, ekonomi, börs, sparande, lite träning samt allmänt välmående. Det blir alltså inte några inlägg om smink bara för att det finns företag som betalar pengar till affiliates för att marknadsföra deras produkter.

Transparens

Jag tycker det är viktigt att skriva detta inlägg för att visa att jag är helt öppen och transparent med att blogginlägg kan komma att innehålla affiliate-länkar. Det är ju helt upp till var och en om man vill använda de tjänster och/eller produkter jag eventuellt rekommenderar och skriver om. 

Jag förtydligar ytterligare en gång att jag rekommenderar och skriver endast om sådant jag själv genuint tycker är bra, själv ofta använder eller som relaterar till innehållet jag skrivit om.

Vem som helst kan bli en affiliate, det kostar ingenting vare sig för dig som är affiliate eller för de som besöker din sida. För att bli affiliate krävs dock att man har en hemsida, blogg, nyhetsbrev eller liknande med kvalitativt innehåll för att bli godkänd.

Prova affiliate marketing

Om man nu vill testa på affiliate marketing eller bara vill läsa mer om vad det är och hur det fungerar kan jag rekommendera https://www.adrecord.com/. Deras sida är enkel att använda och förstå. De erbjuder också ett brett utbud av företag man kan ansöka att bli affiliate åt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg