tisdag 25 juni 2024

SAVR uppdaterar plattformen - Ny design och förbättrade funktioner

Ny design och förbättrade funktioner på investeringsplattformen SAVR
SAVR, den svenska investeringsplattformen, har nyligen genomgått en betydande uppdatering med ett nytt utseende och förbättrade funktioner på både webbplatsen och mobilappen i syfte att möjliggöra för enklare och billigare fondhandel.

Förändringarna ger användare en bättre och mer effektiv investeringsupplevelse och är också ett steg i den kommande lanseringen av aktiehandel på plattformen. En plattform som kommer tillämpa automatiska courtageklasser och inte manuella byten som flera andra konkurrenter använder sig av.

I detta inlägg tittar jag närmre på dessa uppdateringar och SAVR's prismodell.

Annons för SAVR innehållande annonslänkar 

Ny och förbättrad design - Billig fondhandel och kommande aktiehandel

Den nya designen på SAVR's webbplats är inte bara estetiskt tilltalande utan även mycket funktionell. Den erbjuder en intuitiv användarupplevelse som gör det enklare att navigera och hantera sina investeringar. Den förbättrade översikten över portföljer ger användare snabb åtkomst till viktiga funktioner och en smidigare upplevelse vid köp och försäljning av fonder.

SAVR's mobilapp har också fått en uppdatering, vilket gör den mer responsiv och användarvänlig. Ansiktslyftet websidan och appen har fått är ett steg mot den kommande aktiehandel SAVR planerar att lansera framöver. Detta har jag skrivit om tidigare och är något jag själv ser fram emot: Både Montrose by Carnegie och SAVR utmanar Avanza och Nordnet med kommande aktiehandel för privatsparare

Ökad konkurrens på investeringsfronten, både SAVR och Montrose planerar att lansera aktiehandel

Nya verktyg och funktioner

Utöver den nya designen har SAVR introducerat flera nya verktyg och funktioner som hjälper investerare att fatta mer informerade beslut. Användare kan nu till exempel dra nytta av detaljerade analyser och jämförelser av olika fonder, samt verktyg för att bedöma risk och avkastning. Nyheterna i sin helhet finns att läsa här: https://savr.com/sv/nyheter/ny-och-forbattrad-fondfunktionalitet-i-var-app

  • Light Mode – Anpassa appens utseende
En av de mest efterfrågade funktionerna från SAVR's användare är nu här. Det är nu möjligt att välja om du vill använda appen i ljust eller mörkt läge.
  • Bevakningslistor – håll koll på dina favoritfonder
Samla och jämför dina favoritfonder enkelt med bevakningslistor. Dessa listor låter dig jämföra fonder baserat på utveckling, avgifter och hållbarhet.
  • Överföra pengar mellan konton
Det är nu möjligt att återigen överföra pengar mellan olika konton på plattformen, inklusive ISK samt aktie- och fondkonton.
  • Behåll utdelningen från direktavkastande fonder
Sedan SAVR blev ett eget depåinstitut kan du nu behålla direktavkastningen från de fonder på plattformen som ger utdelning.
  • Lägre växlingsavgifter
Handla utländska fonder billigare med den nya växlingsavgiften på 0,19 %, betydligt lägre än hos många konkurrenter där avgifterna oftast ligger på 0,25 % eller mer.
  • Förbättrad utvecklingsgraf
Utvecklingsgrafen har fått ett ansiktslyft med ett nytt jämförelseindex och förbättrad sökfunktion, vilket gör det lättare att analysera fondernas utveckling.

Konkurrenskraftiga avgifter

En av SAVR's största fördelar är deras konkurrenskraftiga avgifter. Att skapa ett konto är helt gratis och tar bara några minuter. Plattformen erbjuder rabatterade fondavgifter, vilket kan leda till betydande besparingar för långsiktiga investerare. Det är alltid klokt att jämföra dessa avgifter med de hos din nuvarande bank eller investeringsplattform för att se var du kan få mest valuta för pengarna​. SAVR erbjuder ofta rabatt på fondavgifterna men tar istället ut en plattformsavgift på 0,09%. Det resulterar ofta i att den totala fondavgiften, framförallt på dyrare fonder, blir betydligt lägre än hos konkurrenterna.

SAVR prismodell och prisjämförelse

Glöm courtageklasser

SAVR kommer tillämpa det lägsta courtaget automatiskt vid handel, något jag tycker kan vara irriterande på andra plattformar då man endast kan byta courtageklass en gång om dagen. För inte så länge sedan kunde man bara ändra courtageklass hos Nordnet en gång i månaden. Att slippa courtageklasserna är efterlängtat och förhoppningsvis kommer konkurrenterna att följa SAVR's exempel och automatiskt tillämpa lägsta courtage vid handel.

Hos SAVR kommer man slippa hålla på med courtageklasser då man automatiskt betalar det lägsta courtaget

Prova SAVR

Har du ännu inte provat SAVR, är det nu ett utmärkt tillfälle att göra det. Med den nya designen och de förbättrade funktionerna är SAVR en ännu starkare konkurrent på marknaden för investeringsplattformar. Besök deras hemsida för att lära dig mer och skapa ett konto.

https://savr.com*Notera att allt som skrivs på denna sida är mina personliga åsikter och uppfattningar, jag ger aldrig köp- eller säljrekommendationer på individuella aktier. Alla som investerar i finansiella produkter bör göra sin egen analys. Finansiella tillgångar kan både öka och minska i värde, historisk avkastning ger ingen garanti för framtida avkastning. Kort och gott, det är dina pengar och ditt ansvar att läsa på om riskerna när du investerar*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg