söndag 7 maj 2023

Investeringar i krediter hos SaveLend - Möjlighet att välja kredittyper

Investera i krediter hos Savelend till hög ränta

Vill du ha en investeringsmöjlighet där du kan ha kontroll över vilka kredittyper du investerar i, samt en möjlighet till stabil avkastning? Då kanske SaveLend är en plattform för dig. 

Idag skriver jag om investeringsplattformen SaveLend som du kanske har hört talas om. 

Plattformen är inte helt olik Tessin som jag tidigare skrivit om: Investeringar i fastighetsprojekt - Högre ränta till högre risk. Den stora skillnaden är att SaveLend erbjuder lån mot både privatpersoner och företag medans Tessin inriktar sig på investeringar i fastighetslån. 

Att investera i krediter kan vara ett sätt att diversifiera eller komplimentera investeringsportföljen.

Annons för Savelend innehållande annonslänkar

Investera i krediter med Savelend

SaveLend Europe AB är ett betalningsinstitut med tillstånd från Finansinspektionen. SaveLend erbjuder investeringar i P2P-lån till både privatpersoner och företag. Tidigare var det endast större aktörer som banker och kreditbolag som hade möjlighet att investera i krediter, men med SaveLend kan alla ta del av denna möjlighet.

Deras löften är centrala begrepp

För SaveLend är det viktigt att deras kunder känner sig nöjda och har förtroende för vad de gör. Därför har de sammanfattat sina löften till sina investerare, som är centrala begrepp i deras verksamhet. De vill att du ska investera tryggare, enklare och bättre. Det innebär att du kan bredda din portfölj och sprida dina risker genom att investera i flera olika kredittyper. Starta ett automatiserat månadssparande eller sätta in ett engångsbelopp och få en genomsnittlig avkastning på 7,92% på investerat kapital baserat på de senaste 12 månaderna (från deras hemsida).

Prestationsbaserad avgift

SaveLend tar ut en prestationsbaserad serviceavgift på 10% av den ränta du tjänar på dina investeringar. Detta styrker deras incitament att enbart förmedla investeringsmöjligheter i krediter där låntagaren bedöms kunna återbetala sina lån. Det innebär att deras affärsmodell är att när du tjänar pengar, tjänar även de pengar.

Risk kontra avkastning

Jag har själv inte tillräckligt lång erfarenhet av SaveLend för att kunna yttra mig om avkastningen är värd riskerna. Jag har läst om både de som är nöjda och de som tycker att räntan efter skatt och avgifter inte är tillräckligt tillfredställande.

Investeringar i krediter kan vara ett komplement

Att investera i krediter kan vara ett bra komplement till ditt övriga sparande, precis som att det är sunt förnuft att fördela sitt kapital i flera olika investeringar. SaveLend erbjuder investeringar i flera olika kredittyper för att ge sina kunder en god riskspridning och många investeringsmöjligheter. Varje kredit som publiceras på deras plattform har gått igenom flera processer för att säkerställa hög kvalitet, så att du kan investera tryggare.

Genom deras investeringsalgoritm sprids ditt investerade kapital ut i hundratals olika krediter, men du kan även skräddarsy vilka kredittyper du är intresserad av. 

För att komma igång med ditt investerande hos SaveLend behöver du bara följa några enkla steg. I veckan lanserades 3 olika depåtyper att välja bland för dig som öppnar ett nytt konto. 

Hos SaveLend kan du välja mellan tre olika sparstrategier, balanserad, yield eller frihet

Bank-id för säker inloggning

Att öppna ett konto hos SaveLend är gratis och du kan använda bank-id för inloggning. Som jag nämnt tidigare tar SaveLend 10% av din intjänade ränta i avgift när du investerar med plattformen.

Beakta riskerna med att investera i krediter

Det är viktigt att man är medveten om att det finns risker med att investera i krediter. Den högre räntan speglar dessa risker. Några risker kan vara, kreditrisker, likviditetsrisk eller plattformsrisk. Med kreditrisk syftar jag på att det finns risk att låntagaren kanske inte kommer kunna betala tillbaks lånet. Med likviditetsrisk menar jag att du kanske kan komma att behöva pengarna innan lånets varaktighet är slut. Det kan innebära kostnader/förluster om möjligheten att få tillbaks sina pengar i förtid ens finns. Sen finns det alltid en risk att plattformen skulle sluta upphöra eller gå i konkurs vilket skulle kunna resultera i förlorade pengar. Läs mer om vilka risker som finns här: https://savelend.se/om/sakerhet-och-risker. Du hittar mer information och många frågor och svar på Savelends hemsida https://savelend.se/om/vanliga-fragor-och-kundtjanst.

https://savelend.se/*Notera att allt som skrivs på denna sida är mina personliga åsikter och uppfattningar, jag ger aldrig köp- eller säljrekommendationer på individuella aktier. Alla som investerar i finansiella produkter bör göra sin egen analys. Finansiella tillgångar kan både öka och minska i värde, historisk avkastning ger ingen garanti för framtida avkastning. Kort och gott, det är dina pengar och ditt ansvar att läsa på om riskerna när du investerar*


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg