söndag 23 juli 2023

30% prishöjning på bredbandet, dags att byta leverantör - Spara pengar på dyra abonnemang och avtal

Nu har jag fått nog av Bredband2. Efter att två gånger under en period på fyra månader höjt priset på mitt bredband med cirka 30%.  Enligt Bredband2 är det en utpräglat taktik i branschen att vänta ut prishöjningen så länge som möjligt för att locka in nya kunder via jämförelsesidor. Accepterar du stora prishöjningar eller väljer du att se dig om efter billigare alternativ?

Det kan vara tidskrävande att leta efter bättre avtal titt som tätt men det finns en enkel tjänst som kan hjälpa dig om du vill spara pengar på dina hushållsavtal. Jag har vid ett tidigare tillfälle nämnt denna enkla gratistjänst som försöker förhandla ner ditt pris på el, försäkringar, mobilabonnemang, bolån med mera eller hittar bättre avtal åt dig. Varför ska bara nya kunder få lägre priser och rabatter? Det är en väldigt enkel och smart tjänst, den är dessutom helt gratis så du har inget att förlora på att testa.

Innehåller annonslänkar till Påmind

Spara pengar på dyra abonnemang och avtal


Spara pengar på hushållsavtal

Jag har i veckan sagt upp avtalet med min nuvarande bredbandsleverantör Bredband2. Under loppet av 4 månader har de valt att höja mitt pris två gånger. Avgiften har totalt höjts med cirka 30%. Jag tycker inte prishöjningen är rimlig och den höjdes ganska kort efter att jag blivit kund hos bolaget. När jag beställde tjänsten fick jag ett erbjudande med rabatt de första 12 månaderna och priset var konkurrenskraftigt gentemot andra operatörer. Eftersom avtalet var utan bindningstid har bolaget rätt att höja avgifterna trots att jag hade fått ett pris på vad de första 12 månaderna skulle kosta. 

Efter prisökningarna är Bredband2 inte längre något lågprisalternativ och har inga fördelar gentemot andra bredbandsleverantörer i mitt tycke. Det finns nu flera andra leverantörer som erbjuder samma tjänster till bättre priser. Således är det ett enkelt val för mig att byta leverantör. 

Lockerbjudanden

Se upp med bolag som tar en hög "startavgift" och erbjuder en låg månadskostnad utan bindningstid, risken finns att de höjer priserna likt Bredband2 kort efter att du blivit kund och avtalet som såg så bra ut initialt plötsligt inte längre är det. Bredband2s kundtjänst bekräftar att de använder sig av sådana här lockerbjudanden och påstår att det är en utbredd taktik som används i branschen. (Mailsvaret nedan är inte i sin fullständiga form, jag har klippt ut den del av texten jag vill belysa här).

mail kommunikation med bredband2 bekräftar fulmetoden

Bredband2 är ett noterat aktiebolag

Bredband2 handlas på börsen First North och det ligger såklart i aktieägarnas intresse att höja bolagets marginaler och vinster. Det återstår att se om deras prisökningar ger genomslag i kommande rapporter på uppsidan eller om många som mig väljer att avsluta sina avtal med bolaget efter denna prisökning på cirka 30% under året.

Tidskrävande att leta efter bättre avtal

Alla har inte tid och/eller ork att byta avtal och tjänster titt som tätt. Med anledning av detta vill jag slå ett slag för en tjänst som kan hjälpa dig att spara pengar på dina hushållsavtal och slippa så mycket krångel och letande själva. Ni vet, alla de där tråkiga sakerna som mobil, el, bredband, bolån, privatlån, försäkringar med mera. Saker som man måste ha, men som man inte vill lägga för mycket pengar på. 

Gratistjänsten Påmind

Tjänsten heter Påmind och den är helt gratis att använda. Det är en app som samlar alla dina avtal på ett ställe och sedan förhandlar fram bättre priser och villkor hos dina leverantörer. Om de inte kan ge dig en rabatt så hittar Påmind ett annat erbjudande som kanske passar dig bättre. Du behöver bara tacka ja eller nej till förslagen. Tjänsten byter inte avtal åt dig utan ditt godkännande.


Smart och smidigt

Jag tycker att det är en smart tjänst, många har inte tid eller ork att jämföra och byta avtal. Det är jobbigt att hålla koll på alla datum, bindningstider och uppsägningstider. Med Påmind slipper du detta, för de har koll åt dig och ser till att du inte betalar för mycket eller missar några bra erbjudanden.

Inget att förlora

Om du vill spara pengar på dina avtal och abonnemang så tycker jag att du ska testa Påmind. Det är superenkelt att komma igång, du behöver bara ladda ner appen och logga in med BankID. Sedan väljer du vilka leverantörer du har eller vill att Påmind ska försöka få ett bättre avtal hos. Du kan läsa mer om tjänsten på deras hemsida.

https://www.pamind.se

*Notera att allt som skrivs på denna sida är mina personliga åsikter och uppfattningar, jag ger aldrig köp- eller säljrekommendationer på individuella aktier. Alla som investerar i finansiella produkter bör göra sin egen analys. Finansiella tillgångar kan både öka och minska i värde, historisk avkastning ger ingen garanti för framtida avkastning. Kort och gott, det är dina pengar och ditt ansvar att läsa på om riskerna när du investerar*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg