fredag 20 januari 2023

Rapportperioden för Q4 har inletts - Investor höjer utdelningen med 10%

Rapporterna för Q4 har börjat trilla in i veckan som gått och vi har fått se en hel del volatilitet (rörelser upp och ned) på börsen. En del rapportmissar men även de som kommit in över förväntan. Det är såklart också ständiga uttalanden från diverse centralbanker angående ränte- och inflationsläget som bidragit till volatiliteten, samtidigt som diverse banker och analyshus höjer och sänker sina riktkurser för aktier och justerar eventuella köp-, behåll- och säljrekommendationer.

Eftersom fokus för min αβ - utdelningsportfölj, förutom kursutveckling, ligger på just utdelningar är det mest detta jag kommer att kommentera när det gäller innehaven.

Investor: meddelar att man höjer utdelningen för 2023 med 10%, från 4 kr per aktie till 4,40 kr per aktie. Något över mina egna förväntningar.

Sandvik: föreslår en utdelning på 5 kr per aktie jämfört med föregående års utdelning på 4,75 kr per aktie, en höjning med drygt 5,25%

Ericsson: föreslår en utdelning på 2,70 kr per aktie jämfört med föregående års utdelning på 2,50 kr per aktie, en höjning med 8%

1 kommentar:

  1. Investor borde alla ha en skvätt av i sin portfölj.

    SvaraRadera

Populära inlägg